Predavanje o osnovama filmske režije

 

Predavanjem otvorenim za javnost Marka Zdravković-Kunca o osnovama filmske režije – filmskim izražajnim sredstvima u petak, 5. lipnja u 18 sati u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) nastavlja se 16. Škola filma namjenjena kreativcima svih uzrasta.

 

Dvanaest polaznika različite životne dobi (od 9 do 59 godina) prošli je vikend razvilo ideju za svoje filmove. Polaznici ovogodišnje besplatne Škole filma stvarat će svoje kratkometražna djela podjeljeni u dvije grupe namjenjene osnovnoškolcima te mladima i odraslim ljubiteljima filma.

 

Zainteresirani se još mogu uključiti u obje grupe 16. Škole filma ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi ovdje (https://tinyurl.com/y9nxeo5l)te obavezno navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti.

 

Slijedeći vikend polaznici će nakon predavanja o svim fazama i ulogama u stvaranju filma te osnovama predprodukcije pripremati tehničke i logističke preduvjete za snimanje.

 

Time završava prvi dio 16. Škole filma, a svi polaznici imati će svoj log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan ili točnije, biti će spreman za drugi dio Škole – produkciju.

 

Drugi dio Škole počinje u petak 19. lipnja u 18 sati, a trajati će do četvrtka 9. srpnja. Radit će se u popodnevnim terminima, u skladu sa drugim obavezama polaznika. U navedenom periodu dvije ekipe predavača vodit će polaznike kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka. Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film.

 

Predavači 16. Škole filma su redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović, snimatelj i montažer Michele Bulešić te likovni pedagog i montažer Vanja Ujčić.

 

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com ili broja mobitela 095 55 818 53

 

Škola je realizirana zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.