Predstavljanje 10. ljetne radionice izrade filma

Monumenti

Sedam kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova realiziranih na prošlogodišnjoj 10. ljetnoj radionici izrade filma „Pulska filmska tvornica 2014.“ predstavit ćemo u Klubu PFT-a u četvrtak, 25. lipnja, s početkom u 20 sati. Nastali radovi – a to su „Šlag na kraju“ Sandija Puđe, „Statisti na prvoj poziciji“ Luke Tominića, „Radnica“ Olivere Jović, „Kava II“ Anđela Ružića, „Romski film“ Ise Bajramovića, „The Faux Savior“ Lare Popović i „Monumenti“ Ive Lipanovića – proći će kroz Kritičko rešeto snimatelja Marka Krnjajića koji će ih analizirati te voditi naknadnu diskusiju.

 

10. ljetna radionica izrade filma održavala se od 19. rujna do 31. listopada 2014. upravo u Klubu PFT-a, a vodili su je filmski pedagog i redatelj Igor Bezinović (razvoj ideje i scenarija), snimatelj Marko Krnjajić (snimanje i montaža) te montažer i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac (montaža). U sklopu radionice održana su i tri javna predavanja – uvodno predavanja Igora Bezinovića o razradi ideje i pisanju scenarija, zatim predavanje Marka Krnjajića o kameri i snimanju te predavanje Marka Zdravkovića-Kunca o osnovama montaže. Osim toga, Bezinović je održao 1. Kritičko rešeto na kojemu je komentirao filmove nastale u periodu od zime do jeseni 2014.

 

Partneri radionice bili su Hrvatski filmski savez i MedVid Produkcija d.o.o., dok su ju financijski podržali Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada “Kultura Nova”.

 

Ulaz na program je slobodan!