Predstavljanje internetske stranice Populogija

populogija

Predstavljanje internetske stranice Populogija, nastale u sklopu fakultativne nastave Komunikologije u tekućoj školskoj godini 2015. – 2016. te projekta Radionica novih medija udruge Pulska filmska tvornica, bit će održano u Knjižnici pulske Gimnazije ovoga četvrtka, 17. ožujka, s početkom u 12.30 sati. Nastavu izvodi Maja Tatković, dipl. sociologinja kulture i južnoslavenskih jezika, a uz tehničku podršku Tatjane Tomić i Davora Vukovića iz Pulske filmske tvornice.

 

Stranica Populogija (www.populogija.pulskafilmskatvornica.hr) je počela s radom krajem 2015. godine te raste i razvija se zahvaljujući angažmanu učenica Gimnazije (Mije Mesić, Nine Rojnić, Marte Pušić, Alme Smajić i Jane Fočak). Nastala je kao praktični dio Komunikologije, a cilj projekta i medijske platforme na kojoj se on ostvaruje je priprema srednjoškolaca za stvaranje, kritičko čitanje medijskih sadržaja i njihovu distribuciju. Više informacija moguće je pronaći na stranici http://www.populogija.pulskafilmskatvornica.hr/o-nama/.

 

Projekt Nove medijske kulture odvija se u suradnji s Gimnazijom Pula od 2013. godine zahvaljujući financijskoj podršci Grada Pule. Više o projektu: http://www.pulskafilmskatvornica.hr/edukacija/nove-medijske-kulture/.