Premijera dokumentarnog filma “Melting Street” Ivane Hrelja

melting street2

U subotu, 26. listopada, s početkom u 19 sati u Multimedijalnom centru LUKA bit će održana premijera dokumentarnog filma “Melting Street”, koji je snimljen tijekom istoimene urbane intervencije tršćanske umjetnice Elise Vladilo. Intervenciju je organizirala Udruga MMC LUKA u povodu obilježavanja Dana Grada Pule, 5. svibnja ove godine.

Akciji održanoj u Istarskoj ulici ispred MMC-a LUKA pridružili su se brojni volonteri, građani Pule te kolege umjetnici, koji su Elisi pomogli u bojanju ulice. Film je realiziran u suradnji s Pulskom filmskom tvornicom, čiji su polaznici snimateljske radionice pod vodstvom HRT-ovog snimatelja Andija Mošnje pratili kamerama proces nastanka urbane intervencije.

Prezentaciji će prisustvovati umjetnica Elisa Vladilo i redateljica Ivana Hrelja, sa kojima ćemo porazgovarati o filmu te izvedenoj urbanoj intervenciji.

Melting Street – režija: Ivana Hrelja; snimatelj: Zlatko Pančić; korištene su snimke polaznika Radionice snimanja; produkcija: Pulska filmska tvornica.