RAF završio “Borbom 4 svijeta”

RAF

Prva Radionica animiranog filma (RAF) koja se pod vodstvom Maje Prokl održavala u Klubu Pulske filmske tvornice od kraja ožujka privedena je kraju prošloga tjedna, a njezin je rezultat kratkometražni animirani film „Borba 4 svijeta“ na kojemu je radilo deset polaznika.

 

„Borba 4 svijeta“ rađena je tehnikom stop animacije te kombinira crtež, kockice za slaganje, plastelin i kolaž, odnosno osnovne animacijske tehnike koje su polaznici savladali tijekom radionice. U filmu tri svijeta – svijet Ljudi, Zmajeva i Dinosaura – napadaju Kristalni svijet u noći uoči Uskrsa kada sva bića nakratko stječu besmrtnost.

 

RAF je započeo zajedničkim osmišljavanjem priče i izradom scenarija nakon čega su polaznici stvarali likove i scenografiju. Jedan od najzabavnijih trenutaka bilo im je animiranje i fotografiranje uz pomoć Dragonframea, novog programa koji omogućuje da već tijekom animacije vide gotov proizvod – film. Radionica je završila snimanjem glasova polaznika koji su korišteni u filmu, odabirom naslova i animiranjem njihovih imena za odjavnu špicu što im se također izuzetno dopalo. Promocija RAF-a bit će održana u Klubu Pulske filmske tvornice tijekom prve polovice srpnja.

 

Ivana-Nataša Turković

voditeljica Kluba PFT-a