Razmišljanja mladih i film Futura

Ovog četvrtka, 18. travnja u 21 sat u Pulskoj filmskoj tvornici u sklopu Filmskog kluba mladih besplatna je projekcija filma Futura u kojem autorski trio uglednih talijanskih redatelja poduzima kolektivno istraživanje duž Apeninskog poluotoka i kroz otvorene razgovore s mladima donose njihove vizije budućnosti.

 

Prije projekcije film će najaviti pulski umjetnik i kulturolog Igor Zenzerović, a poslije projekcije moderirat će razgovor o filmu s publikom i gošćom večeri Katharinom Mikulić, projektnom voditeljicom pulske udruge mladih ZUM.

Redatelji Pietro Marcello, Francesco Munzi i Alice Rohrwacher kroz seriju intervjua s mladima donose njihova očekivanja, strahove, snove i prepreke koje moraju prevladati da bi ih ostvarili.

 

Uz današnje političke i socioekonomske podjele, pretjerano oslanjanje na tehnologiju i globalnu klimatsku krizu, film implicira pitanje: postoji li uopće budućnost za nas? No, inteligencija, izražajnost i dalekovidnost ovih tinejdžera budi nadu u moguće bolje sutra.

 

 

Ovaj film će se izučavati u budućnosti u potrazi za tragovima o onome što se događalo u današnje vrijeme… Nitko od nas ne zna što budućnost nosi, ali film poput ovoga je podsjetnik da bi nam trebalo biti stalo.

– The New York Times

 

 

Pietro Marcello, Francesco Munzi i Alice Rohrwacher: Futura

dokumentarni, Italija, 2021., 108 minuta

 

Montažerka: Aline Hervé

Direktor fotografije: Ilyà Sapeha

Prva asistentica redatelja: Tiziana Poli

Doprinos priči: Stefano Laffi

Izvršni producent: Alessio Lazzareschi

Generalni direktor: Giulia Moretti

Koordinatorica produkcije: Lucia Santarelli

Druga asistentica redatelja: Maria Giménez Cavallo

Korekcija boje: Andrea Maguolo

Montažerka zvuka: Marta Billingsley

Produkcija: Avventurosa u koprodukciji s kinom Rai

Originalna glazba: Marco Messina i Sacha Ricci

 

 

Program je realiziran unutar projekta Filmskog kluba mladih FeKaeM.

__

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar, Istarska županija i Zaklada Kultura nova.