RIP! Remix Manifesto povodom Svjetskog dana autorskih prava

Povodom Svjetskog dana autorskih prava ovaj četvrtak 21. travnja u 20 sati u klubu  u Klubu Pulske filmske tvornice na programu je RIP! Remix Manifesto kanadski dokumentarac u kome redatelj Brett Gaylor prikazuje zašto je kopiranje i sempliranje sadržaja poželjno, krivično gonjenje downloadera apsurdno i zašto bi Mickey Mouse trebao biti javno dobro, a Metallica možda u krivu?

 

Sam film je od prvog dana participativan medijski eksperiment, a redatelj Brett Gaylor dijeli svoj sirovi materijal na opensourcecinema.org gdje ga svi mogu remiksirati. Metoda filma kao miksa dopušta svim remiksima da budu njegov sastavni dio.

Odluka o obilježavanju Svjetskoga dana autorskih prava donesena je na Općoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine radi promicanja zaštite intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava. Na istoj Općoj konferenciji donesena je i odluka o obilježavanju Svjetskoga dana knjige.

 

Razgovor o filmu, autorskim pravima, Industriji zabave i Kulturi te CopyLEFT konceptu moderirat će pulski kulturolog i umjetnik Igor Zenzerović, a filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a. 

 

https://bit.ly/Aprava

Meeting ID: 873 0813 1344

Passcode: 386025

 

 

Brett Gaylor: RIP! Remix manifesto

Kanada, 2009.,  80′.

 

Scenarist: Brett Gaylor
Producent: Mila Aung-Thwin, Kat Baulu, Germaine Ying Gee Wong
Produkcijska kuća: Eye Steel Film, National Film Board of Canada
Direktor fotografije: Mark Ellam
Montaža: Tony Asimakopoulos, Brett Gaylor
Glazba: Olivier Alary

 

Ulaz na projekciju je besplatan i u skladu s Covid mjerama.

 

Filmskom programu moguće je prisustvovati online, pogledati film i sudjelovati u razgovoru putem Zoom linka

https://bit.ly/Aprava

Meeting ID: 873 0813 1344

Passcode: 386025

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.