Siječanj s Klubodromom PFT-a

svijet po garpu

 

Dragi naši, Klubodrom PFT-a vratit će se nakon kratkih zimskih praznika u četvrtak, 07. siječnja, kada će nas Boris Vincek uvesti u književno-filmski univerzum Bijelih večeri. Na meniju će biti „Svijet po Garpu“ Johna Irvinga i Georgea Roya Hilla (1978./1982.), humoristična drama o neobičnom životu T. S. Garpa i njegove majke Jenny u kojoj briljiraju Robin Williams, Mary Beth Hurt i Glenn Close. Dok se Garp smatra „ozbiljnim“ piscem, Jenny se svojedobno upušta u pisanje feminističkog manifesta, postajući tako magnet za svakojake tužne žene…

 

 

Nakon Bijelih večeri, Klubodrom PFT-a ugostit će 14. siječnja hrvatsku premijeru dugometražne drame „Memoari slomljenog uma“ Danila-Lole Ilića. Ova priča o čovjeku i društvu kompilacija je misli o životu i vremenu u kojem živimo, a premijerno je prikazana na 43. FEST-u, odnosno Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu. Gosti večeri bit će Danilo-Lola Ilić, Nives Galić i Anna Gaspotić, dok će moderatorica biti Ivana-Nataša Turković.

 

memoari_slomljenog_uma

 

Program se nastavlja 21. siječnja filmom po odabiru člana Aleksandra Jovanovića, koji se ovog puta odlučio za dramu „Ledeni komet“ (1973.) Johna Frankenheimera snimljenu po istoimenoj drami Eugenea O’Neilla iz 1939. Radnja je smještena u vrijeme velike krize i depresije, kada su ljudima najbolji prijatelji bili tuga i alkohol. Dolaskom Hickeya koji unosi optimizam i vjeru u bolju budućnost stvari se ipak počinju mijenjati…

 

Nakon De Sicove „Ciocciare“ iz 1952. i Truffautovog „Julesa i Jima“ iz 1962. prelazimo u 1972. i intimni svijet sestrinstva predočen u drami „Krici i šaputanja“ Ingmara Bergmana, koju ćemo pogledati 28. siječnja. Početkom 20. stoljeća u Švedskoj jedna žena umire od raka. Kada joj u posjetu dolaze dvije sestre na vidjelo počinju izlaziti dugo potisnuti osjećaji. Samrtna agonija potencira i ogoljuje složene psihološke i emotivne odnose sestara i njihove odane služavke Anne. Moderatorica večeri bit će Ivana-Nataša Turković.

 

bergman

 

Svi programi počet će u 19 sati, a ulaz je besplatan!

 

Klubodrom PFT-a financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura nova, Grad Pula i Istarska županija.

 

Ivana-Nataša Turković. voditeljica Klubodroma PFT-a