U sitne sate Martina Scorsesea u Klubu PFT-a

 

Američkom crnohumornim trilerom redatelja Martina Scorsesea „U sitne sate“ o ludoj newyorškoj noći u životu paranoičnog čovjeka koji se nikako ne uspjeva vratiti kući nastavlja se ovoga četvrtka, 14. lipnja, u 21 sat program Kluba Pulske filmske tvornice. Ulaz je slobodan!

 

 

Programer Paul Hackett u kafiću upoznaje izvjesnu Marcy  te dobiva njezin telefonski broj. Nazove ju te dogovara sastanak u njezinom stanu. Upoznaje Marcyinu cimericu, kvazi umjetnicu Kiki, nakon čega iznenada dobiva napadaje loše vibre te se odluči vratiti kući. Tokom noći susreće se s poludjelim vozačima taksija, mrtvim ženama, nespretnim provalnicima, nestabilnim konobaricama, uplašenim izbacivačima i mafijašima. A strah da se neće vratiti kući sve je veći.

 

 

Nakon otkazivanja snimanja Posljednjeg isusovog iskušenja Scorsese je opet osjetio da mu se karijera nalazi na kritičnoj točki. Primjetio je da u komercijalnom svijetu osamdesetih visoko stilizirani i osobni filmovi iz sedamdesetih, na kojima su on i drugi izgradili svoje karijere, nisu više uživali isti status, te se odlučio na gotovo potpuno novi pristup svom radu. S filmom U sitne sate vratio se na gotovo “underground” stil snimanja filmova – njegov način da ostane živ.

 

Martin Scorsese: U sitne sate ( After Hours), crna triler komedija, 1985., 95′, USA

Producenti: Robert F. Colesberry, Griffin Dunne, Amy Robinson

Scenarist: Joseph Minion

Glavne uloge: Griffin Dunne, Rosanna Arquette, Verna Bloom, Linda Fiorentino

Glazba: Howard Shore

Snimatelj: Michael Ballhaus

Montaža: Thelma Schoonmaker

 

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.