Večer kratkog igranog filma

Ovog četvrtka, 8. prosinca s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice projekcija je tri izvrsna kratkometražna igrana filma, koja su realizirali studenti i studentice režije Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu ove i prošle godine.

 

Filmovi su bili prikazani i nagrađeni u sklopu 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva koja se od 25.- 27. studenog 2022. održala u Belom Manastiru u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto-kino kluba Baranja film. 

 

Sva tri filma sjajno pokazuju naracijske, dramaturške, glumačke, redateljske i produkcijske mogućnosti kratke igrane forme, o čemu će s autoricama/a i publikom razgovarati domaćin Kluba Marko Zdravković-Kunac.

 

Ulaz na filmsku večer je besplatan, a filmskom programu moguće je prisustvovati online, pogledati filmove te sudjelovati u razgovoru putem Zoom linka

 

bit.ly/kratkiHRfilm

Meeting ID: 876 2208 1175

Passcode: 622121

 

 

Večer kratkog igranog filma sjajan uvod u 11. maraton izrade kratkog filma Production In, koji će se održati od 9. do 11. prosinca u Klubu PFT-a. Poslije programa prisutni mentori će pružiti zainteresiranima sve informacije vezane za produkcijski maraton na koji se još može prijaviti do 9 sati ovog petka, 9. prosinca 2022. godine putem prijavnice  bit.ly/11-Pi-prijavnica

 

 

program

 

David Gašo: Palikuća, igrani, 2021., 11’ 43’’

Jagoda izlazi iz stana. Važno je nahraniti mačka, provjeriti pada li kiša i dobro se odjenuti za ovo doba godine.

 

Scenarij: David Gašo

Kamera: Tin Ostrošić

Montaža: Ema Veseljak

Kostimografija: Matija Dijanović

Scenografija: Viktoria Knezić

Uloge: Lana Barić, Nina Skočak

Producenti: Marta Eva Mećava, Laura Vuksan

 

 

Andrija Tomić: Tuđa posla, igrani, 2022., 12’ 28’’

Glomazni otpad sastoji se od predmeta ili stvari koje su, zbog dimenzija ili sastava, neprikladni za prikupljanje u sklopu miješanog komunalnog otpada. Ako je glomazni otpad neodgovorno odbačen u prirodu ili na divlja odlagališta, troškove njegova uklanjanja plaćamo svi.

 

Scenarij: Andrija Tomić

Kamera: Roko Birimiša

Montaža: Luka Tokić

Oblikovanje zvuka: Luka Šimić

Kostimografija: Josipa Cirkveni

Scenografija: Ivan Turkalj

Uloge: Franko Jakovčević, Stojan Matavulj, Snježana Sinovčić, Rea Bušić

Producent: Ante Pijaca

 

 

 

Vida Skerk: Noćna vožnja, igrani, 2022., 23’52”

Kroz slijed snova i noćnih mora, mlada studentica Dunja propituje svoju odluku da se preseli u veći grad i žali što je napustila sigurnost svog rodnog grada u kojem je uvijek mogla računati na podršku bliske prijateljice Sare.

 

Scenarij: Vida Skerk

Kamera: Urh Pirc

Montaža: Lucija Strugar

Oblikovanje zvuka: Ema Veseljak

Snimanje zvuka: Sunčica Ana Veldić

Production design: Petra Pavetić Kranjčec

Vizualni efekti: Marino Vuletić

Uloge: Nika Barišić, Dorotea Ilečić, Jan Krevatin

Producent: Antonio Grozdanoski

 

 

Ulaz na filmsku večer je besplatan, a filmskom programu moguće je prisustvovati online, pogledati filmove i sudjelovati u razgovoru putem Zoom linka

 

bit.ly/kratkiHRfilm

Meeting ID: 876 2208 1175

Passcode: 622121

 

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.