Upisi u 12. Školu animiranog filma

Pulska filmska tvornica poziva sve osnovnoškolce i ostale znatiželjne kreativce na upis u 12. Školu animiranog filma koja počinje 12. prosinca u 17 sati u Klubu Pulske filmske tvornice.

 

Škola animiranog filma je besplatna i pruža mogućnost da napravite svoj animirani film i kroz rad naučite sve o tome!

 

Foto: svečana premijera filmova nastalih na 11. Školi animiranog filma, kino Valli, ožujak 2022.

 

     Počinje izradom prvih izuma – thaumatropa i fenakistoskopa putem kojih će polaznici usvojiti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama, brzina pokreta.

     Slijedi upoznavanje s osnovnim tehnikama animacije kroz analizu filmova i praktičan rad: crtež, animacija predmeta, lutka animacija i digitalna animacija putem tableta.

     Polaznici također stječu vještine i znanja potrebne za samostalnu izradu animiranog filma: razradu ideje, pisanja sinopsisa, scenarija, pripovijedanja i knjige snimanja, principe animacije, osnove filmskog i vizualnog jezika, scenografiju, oblikovanje svjetla i zvuka te montažu.

 

Radionica će se održavati kontinuirano tijekom prosinca, siječnja i veljače ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati  u Klubu Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12, Pula.

 

Svi zainteresirani učenici osnovnih škola i ostali kreativci na 12. Školu animiranog filma prijavljuju se putem prijavnice koja se nalazi na bit.ly/12SAF-prijavnica.

Sve informacije mogu se dobiti prilikom upisa ili u prvom terminu (bez obveze upisivanja). Također nam se možete obratiti i putem mobitela: 095 55 818 53 ili e-maila pulskafilmskatvornica@gmail.com

 

     12. Školu animiranog filma financijski podupiru Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova. .

 

 

Voditelji radionice

 

Marko Zdravković-Kunac

Studirao je filozofiju i kulturu religija pri Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu. Kasnih 90′ koordinira i vodi programa Autonomne tvornice kulture Attack, osniva Festivala Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) te je jedan od osnivača i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije – Fade In. Radio je kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. je osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je do sada vodio više od 30 radionica i producirao preko stotinjak filmova.

 

Deborah Trusgnach

Voditeljica likovnog odjela Gradske Radionice Pula. Sudjelovala i samostalno realizirale brojne murale u Puli i šire (Tržnica, Rotonda,…) . Vodila je likovne radionica za djecu i odrasle te ilustrirala edukativne slikovnice i didaktičke priručnike. Autorica kratkih eksperimentalnih i edukativnih filmova.