Autorica u gostima: Noemi Ribić

 

Klub pulske filmske tvornice program nastavlja s animiranim filmom i autoricom u gostima. U srijedu, 21. listopada u 20 sati prikazat ćemo tri filma mlade pulske autorice – Noemi Ribić. Nakon projekcija razgovarat ćemo s autoricom koja trenutno odrađuje praksu u Estoniji.

 

U Klubu će se prikazati tri kratkometražna filma, dva animirana i jedan igrani koji sadrži elemente animacije.

 

Moderatorica večeri je Dina Cvek. Ulaz na projekciju je besplatan.

 

Program:

Autorski film Odrasti u malo drvo (5’40”, 2019.)

Igrani film Saras intime betroelser (Sara’s Intimate Confessions) na kojemu je Noemi imala prilike raditi na razmjeni na Sveučilištu u Voldi, Norveška (22′, 2018.)

Diplomski projekt (4’40”, 2020.?) koji je još uvijek u fazi postprodukcije

 

Biografija autorice:

Noemi Ribić rođena je 8.10.1995. godine u Rijeci. U Puli je završila Opću gimnaziju 2014. godine te je upisala studij Animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na preddiplomskom studiju radila je u medijima animiranog i eksperimentalnog filma, performansa te stripa. Diplomski studij nastavila je na istom odsjeku te je 2018. godine jedan semestar provela na razmjeni na Sveučilištu u Voldi u Norveškoj, gdje je imala priliku biti dio animatorskog tima na diplomskom filmu ”Sarine intimne ispovijesti” redateljice Emilie Blichfeldt. Godine 2019. dovršila je svoj prvi autorski film ”Odrasti u malo drvo” pod mentorstvom Darka Bakliže te u suradnji s pulskim kompozitorom i glazbenikom Lukom Šipetićem. Film je prikazan na mnogim festivalima te je ocijenjen kao Najbolji studentski film na Međunarodnom danu animacije 2019. godine, a na Danima hrvatskog filma ove godine dobio je nagradu za najbolju glazbu. Noemi je na jesen 2020. diplomirala s novim filmom ”Koreografija” koji je trenutno u postprodukciji te je nedavno započela praksu u studiu Eesti Joonisfilm u Talinu.

 

 

Pulska filmska tvornica uskoro započinje s 10. Školom animiranog filma, ali o tome će zainteresirane pravovremeno obavijestiti kroz nekoliko dana.

————-

Obzirom na preporučene mjere (COVID-19), broj mjesta je ograničen pa se, molimo, javite na klub.pft@gmail.com kako bi najavili svoj dolazak na vrijeme.

—–

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.