Trash večer u Klubu Pulske filmske tvornice

Izvor: Trash FF

 

Klub Pulske filmske tvornice programsku sezonu nastavlja u duhu trash-a. U suradnji s varaždinskim Trash Film Festivalom, u srijedu 14. listopada u 20 sati, prikazat će pobjednike ovogodišnjeg 15. izdanja Festivala u četiri kategorije – akcijski, borilački, znanstveno-fantastični i horor. Riječ je o četiri kratkometražna filma, a program će sveukupno trajati sat i pol vremena.

 

 

Festival se održao u Varaždinu i trajao je od 9. do 12. rujna. Ove godine produkcija Festivala zaprimila je 1343 prijave iz cijeloga svijeta, a na Festivalu su prikazana 49 filma. Članovi žirija bili su Daniel Rafaelić (povjesničar filma, redatelj, pisac i glumac), Luka Hrgović (redatelj, scenarist i montažer) i Dino Julius (redatelj i montažer).

 

 

Trash Film Festival je festival niskobudžetnih akcijskih filmova. Tamo se ne prikazuju drame, dokumentarci ili art već je naglasak na zabavnim filmovima, a pretjerivanje u žanrovskim odrednicama je itekako poželjno. Pobjednici dobivaju nagrade koje se nazivaju Zlatnim motorkama, a iste predstavljaju hommage kultnom filmu „Teksaški masakr motornom pilom“.  U žiriju Festivala sjede, između ostaloga, i ljudi od struke. Većina prikazanih filmova nastaje u skromnim produkcijama što rezultira nezgrapnošću filmova, ali upravo to publici izmami osmijeh na lice i bude ugodno iznenađenje zbog domišljatosti prilikom realizacije filmova. Neki od propratnih sadržaja Festivala jesu kič zabave, crveni tepih i koncerti.

 

 

Prije projekcije filmova publici će se putem video poruke obratiti organizatori Festivala.

 

Ulaz na projekciju je besplatan.

 

 

Popis filmova:

Kategorija horor : The Game – Rogger Andriazen (Peru)

Kategorija SCI-FI: Loop – Juan Francisco Perez Villalba (Kolumbija)

Kategorija Borilački: 30 Minutes or… Death! – David McGoff (SAD)

Kategorija Akcija: First Action Hero – Jan Haluza (Češka)

 

 


 

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

 

Dina Cvek, voditeljica Kluba i promocije PFT-a