Večeras predstavljanje Zbirke neprofesijskog filma

21mafaf

 

U Klubu PFT-a predstavit ćemo večeras, 24. studenog, projekt Zbirke neprofesijskog filma Istre, a program kojega će moderirati Velimira Todorovića počet će u 18 sati.

 

Zbirka neprofesijskog filma je projekt kojega Pulska filmska tvornica provodi u suradnji s Odsjekom za kroatistiku pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile te Povijesnim i pomorskim muzejom Istre (PPMI), a u cilju očuvanja filmske baštine, kao i njezine valorizacije i promocije. Unutar kolegija “Praksa u sklopu metodike književnog odgoja i obrazovanja” hospitiramo studente koji pod mentorstvom kustosice Lane Skuljan Bilić iz PPMI-ja popisuju svu dosad pronađenu građu nekadašnjeg Foto-kino kluba „Jelen“ i Međuklupskog i autorskog festivala amaterskog filma (MAFAF) – filmove, fotografije, dokumente, opremu… Dio građe bit će arhivirano u Hrvatskoj kinoteci, dok će dio biti pohranjen u PPMI-ju.

 

Ovaj vrijedan projekt predstaviti će u ime Pulske filmske tvornice Velimir Todorović, jedan od njegovih začetnika, ravnatelj PPMI-ja Gracijano Kešac, Igor Duda sa Sveučilišta Jurja Dobrile Pula, Antun Pletikos iz Zajednice tehničke kulture Pula koja je donirala dio građe te predstavnica Pula Film Festivala. Cilj predstavljanja je ujedno pozivanje građana na donaciju materijala koji će dodatno obogatiti zbirku i pružiti dublji uvid u povijest filmskog stvaralaštva na poluotoku.