VFF u FFF u PFT-u

Ovog četvrtka, 1. travnja s početkom u 20 sati ugostit ćemo jednodnevni filmski antifestival koji je nastao kao reakcija na karantenu 2020., a čije puno ime glasi Vodnjan film festival u Fažani film festival.  

 

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
 

 

Festival/e će ispred Novog vodnjanskog filmskog vala predstaviti Eric Ušič, a Oleg Morović ispred Udruge Prostor urbane kulture i Kasarne Fažana.

 

Također ćemo prikazati i komentirati pet filmova koji su dobili najviše nagrada, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

 

Program se odvija u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) pred ograničenim brojem publike te na Zoom platformi.

 

http://bit.ly/VFFuFFFuPFTu

Meeting ID: 521 950 1568

Passcode: 103854

 

Vodnjan film festival u Fažani film festival je (među)narodni filmski festival posvećen nekonvencionalnim načinima i praksama filmskoga stvaralaštva. Naglasak je stavljen na nezavisnoj filmskoj produkciji, koja nadilazi ustaljene okvire kinematografije i ne uklapa se u standardizirane filmsko-festivalske obrasce.

 

VFFuFFF nastaje kao ideja grupe prijatelja iz Vodnjana kojima se priključuju i drugi prijatelji. Festival predstavlja 10 filmova snimljenih u Vodnjanu za vrijeme i nakon lockdowna. Manifestacija je natjecateljskog tipa, a o najboljim filmskim ostvarenjima i glumačkim performansima odlučuju publika i stručni žiri.

 

Kruna festivala je dodjela Zlatne strijele.

 

Žiri prvog VVFuFFF činili su Matija Debeljuh, Maša Drndić, Nika Ivančić, Mladen Lučić, Drago Mandić, Viktorija Novosel, Dino Popović i Zorko Sirotić.

 

Drugi VFFuFFF održat će se 10. srpnja, a u tijeku su prijave.

 

  

PROGRAM:

 

The curious case of Morticia’s parcela

Nagrade: 1. mjesto žirija + najtužnija scena

12’00 minuta

 

Mistične malverzacije oko vlasništva nad parcelom u Krnici, koje rezultiraju misterioznom smrću Morticie Adams, dovode popularnu obitelj Adams pred sud. Sudnica ubrzo postaje arena oštrih prepucavanja i nadmudrivanja između odvjetnika Willa i Smitha, dok raspravu kontrolira staloženi i nepristrani Judge Michael. Defile različitih svjedoka podiže tenzije u sudnici, u iščekivanju ključnog svjedočanstva koje će nanovo pomiješati karte.

 

 

King Fear

Nagrada publike + 2. mjesto žirija + najgora gluma

11’43 minuta

 

U Kraljevini Perojske šume, dok mladi princ Frederik raskalašeno živi svoj dvorski život, njegov otac King Fear zabrinut je oko njegovog ponašanja. Dvorske prepirke prekida iznenadni povratak drugog sina, koji je u jednoj od svojih avantura nabasao na elitnu postrojbu kraljice Nažandre iz Krnjalože. Staro se rivalstvo između Perojske šume i Krnjalože ponovno rasplamsava, a dok pozadinske sile pletu mrežu izdaja i prevara, tajnoviti se šapat poput crnog oblaka spušta na Fearov dvor…

 

 

Ginocchio

Nagrada: 3. mjesto žirija

10’19 minuta

 

Poznati se lutak vraća u novom izdanju. Suvremena interpretacija Collodijeve priče propituje granice morala, obiteljske odnose, nadnaravne fenomene i stanje u školstvu. Britka i društveno osviještena priča vodi nas kroz labirinte emocija i kružne tokove promjenjivih stanja duha s jednostavnom, ali jasnom, porukom – samo jednom se živi.

 

 

Horor 2

Nagrada: najbolja smrt

10’11 minuta

 

Usred noći i nadolazeće oluje, grupa engleskih turista nailazi na napuštenu kuću. Ne shvaćajući riječi lokalnoga prosjaka, predvođeni mladom Selenom turisti odlučuju otvoriti vrata i prenoćiti u njoj…

 

 

James Bond: The Kiss Of Soyrus

Nagrade: /

5’30 minuta

 

Tajni agent 007, u vječnoj misiji protiv zla, nalazi se u vrlo neugodnoj situaciji. Naime, zlotvor Soyrus nadomak je postizanju svog cilja – sijanje tuge diljem planete. Oči u oči, hoće li moći, i ovog puta stat’ na kraj zloći? Nakon desetljeća stagnacije i suhoparnih izdanja, franšiza o popularnom tajnom agentu napokon je dobila zasluženo osvježenje.

 


 

 

Ulaz je besplatan.

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

 

Svi koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

 

http://bit.ly/VFFuFFFuPFTu

Meeting ID: 521 950 1568

Passcode: 103854

 

 

 

 

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.