Predstavljanje 11. Production in-a i Kritičko rešeto

Ovoga četvrtka, 29. prosinca s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati sedam kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na prvom modulu 18. Škole filma – maratonu izrade kratkog filma Production in-u.

 

Iz filma Vladimir Krleža, autora Sergeja Mudrovčića

 

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će redatelj i filmski pedagog Tonći Gaćina koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

 

https://bit.ly/11PinPFT

Meeting ID: 895 2273 4507

Passcode: 455684

 

 

Program:

 

Petar Grimani: Go snowman electric paralise dream, kratki eksperimentalni;

Erik Jelčić: Nijemi glasovi, kratki eksperimentalni;

Igor Zenzerović: Reader, kratki igrano-hibridni;

Alek Kosanović: Noćni đir, kratki igrani;

Sergej Zdravković-Kunac: Transrealnost, kratki igrani;

Tin Rakijaš: Forenses, kratki dokumentarno-hibridni;

Sergej Mudrovčić: Vladimir Krleža, kratki igrano-hibridni.

 

 

Prvi modul 18.Škole filma održao se kao 11. maraton izrade kratkog filma Production in u sklopu kojeg su autori pod vodstvom iskusnih edukatora realizirali svoje filmove u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

Voditelji 18. Škole filma su snimatelji Alan Stanković i Leo Gamboc, redatelj i snimatelj Mario Papić, redatelj i montažer Josip Visković, autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

 

Partneri 18. Škole filma su Medvid Produkcija i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Grad PulaZaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

 

 

Ulaz na projekciju je besplatan.

 

Filmskoj večeri moguće prisustvovati i online, pogledati nastale filmove te sudjelovati u filmskim razgovorima putem Zoom linka

 

https://bit.ly/11PinPFT

Meeting ID: 895 2273 4507

Passcode: 455684

 

Nakon projekcija slijedi završna fešta Kluba PFT-a u 2022., a muziku pušta DJ vitez de Horney (Trst).

 

 

Tonći Gaćina rođen je 1983. godine u Splitu. Završava preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer Film i video 2010. godine. Kao filmski radnik (snimatelj, šarfer, majstor rasvjete, asistent kamere) radio je na desecima profesionalnih filmskih i audiovizualnih projekata (dugometražni i kratkometražni dokumentarni, dokumentarni, dugometražni i kratkometražni igrani, reklamni i glazbeni spotovi, eksperimentalni).

 

Od 2012. godine predaje dokumentarni film kroz više filmskih radionica u Kino klubu Split, Kino Klubu Zagreb, Blank filmskom inkubatoru. Diplomirao je Filmsku i TV režiju 2015. godine te na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu predaje kolegije pretežno vezane za dokumentarni film, a kao mentor sudjelovao je na više studentskih i radioničkih filmova od kojih su neki međunarodno prepoznati.

Kao redatelj realizirao je više dokumentarnih projekata, koji su prikazani na nacionalnim i internacionalnim festivalima. Njegov film Turizam! je prikazan na Visions du Reel, Karlovy Vary film festival i Zagrebdox festivalu u 2016. godini.