Prijave na 14. Istarski production in: Pazin

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 14. maraton izrade kratkog filma Production in, koji će se održati od 08. do 10. prosinca u Spomen domu Pazin.

 

Production in je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Devet autora/ica će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

Radionica se sastoji od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže.

 

Uvodno predavanje počinje u petak, 08. prosinca u 12 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad, a na raspolaganju tri snimateljska tima te šest montaža.

 

Prijave za Production in otvorene su do četvrtka, 07. prosinca do ponoći, a  prijavnica se nalazi na bit.ly/14PazinPi

 

Voditelji su snimatelji, montažeri i filmski autori  Michele Bulešić, Davor Vuković i Teo Morosin, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

_

Partneri 14. Istarskog production In-a su Istarska kulturna agencija, Pučko otvoreno učilište Pazin, MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.

_

14. Istarski production in financijski podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula i Zaklada Kultura nova.

 

 

Biografije voditelja

Michele Bulešić rođen u Puli 1992. godine. Diplomirao je na Sveučilištu u Trstu studij Ekonomije, međunarodne trgovine i financijskih tržišta. Za vrijeme studija počinje producirati, snimati i montirati longboard i skate filmove. Godine 2016. na 12. Školi filma PFT-a po prvi puta postaje autor kratkometražnog filma “Gorenje”. U sklopu 10. Škole dokumentarnog filma Restart realizira niz vježbi i kratkih filmova, a završni film Kunac osvaja drugu nagradu na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva. U Pulskoj filmskoj tvornici član je edukacijskog tima te kao mentor snimatelj i montažer sudjeluje u brojnim radionicama. Snimatelj je i koautor dokumentarnog film ‘Knjižnica’ i kratkog igranog ‘Bazen’, te snima film ‘Hejana heja’ iz dokumentarnog ciklusa Istarske štorije, kratki igrani film ‘Prsnut’ i četvrtu sezonu ‘Medionauta’ TV emisiju o građanskom odgoju i medijskoj pismenosti. Surađuje sa Zorkom Sirotićem i Ines Pletikos na nizu projekta, te snima brojne namjenske filmove i spotove. 2022. godine snima srednjemetražni igrani film “La Predstava” koji osvaja nagradu publike na 32. Danima hrvatskog filma u Zagrebu te dobiva nagradu ZTK Pula za izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture u 2022. godini.

2023. upisuje diplomski studiji Snimanja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

 

 

 

Davor Vuković rođen je 1986. Voditelj Kluba te asistent na brojnim projektima Pulske filmske tvornice od 2010. do 2013, a s Deanom Cukonom osnivač i dugogodišnji organizator 17. izdanja AntiFa Festivala u Puli. Ima sedmogodišnje  snimateljsko, montažersko i producentsko profesionalno iskustvo u oglašivačkoj industriji te namjenskim dokumentarnim filmovima. Posebnog izdvajanja vrijedni su projekti poput „Medijsko obrazovanje je važno. MOV” kojeg Gong provodi zajedno s 10 organizacija civilnog društva i akademskih institucija te uloga lokacijskog menadžera na britanskoj seriji u BBC produkciji „SAS Rouge Heroes 2“, uz brojna produkcijska iskustva na reklamama svjetski poznatih brendova. Autor je dva kratka filma u produkciji Pulske filmske tvornice od kojih je film „Noćni leptir“ osvojio prvo mjesto na „In-video Portarol“ festivalu, a prvijenac „Balkonske misli“ prikazan je u popratnom programu Pula film festivala te na raznim festivalima kratkometražnog filma.  Kao fotograf radio je za razne news, kulturne i glazbene portale te ostvario tri samostalne izložbe – „Ljudi kao ja“, „Vlastita“ i „8/5“.

 

 

Teo Morosin je rođen 1997. godine u Puli, živi u Vodnjanu.. Trenutno studira Filmsku i Tv režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Jedan je od osnivača Vodnjan film festival u Fažani film festivala i član je vodnjanske udruge La Udruga. Uz ostale članove udruge organizator je i voditelj nekolicine filmskih radionica u Vodnjanu i Puli. Koautor je dva igrana filma: The Girl in the Blue Dress (2021), film koji je bio prikazan u sklopu pratećeg programa uz izložbu ‘’Smijem se…’’ u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu i La Predstava (2022), koja je nagrađena nagradom publike na 32. Danima hrvatskog filma te je bila prikazivana na Pulskom filmskom festivalu. Osim toga, aktivno se bavi i glazbom u sastavu Tužni.

 

 

Sanda Letonja-Marjanović rođena je 1966. godine. Osamdesetih radi, nastupa i živi unutar vodnjanskog art kolektiva Gustaph y njegovi dobri duhovi. Piše za omladinski časopis Pet, uređuje i vodi programe na Arena radiju Pula, studira vedsku filozofiju u samostanima Evrope i Azije, unutar slikarske ekipe Gradske radionice oslikava pulske fasade. Osniva vegetarijanski klub i restoran Bhumi, podučava yogu, živi u eko selu pored Rovinja, koordinira Banku vremena.

Nalazi svoju muzu u sedmoj umjetnosti 2011. godine. Autorica je desetak dokumentarnih, igranih i hibridnih filmova. Scenaristica i redateljica dva filma u TV serijalu autorskih dokumentarnih filmova Istarske štorije. Sudjelovala je u preko 80 edukacijskih i produkcijskih programa i projekata Pulske filmske tvornice.

 

 

 

 

Marko Zdravković – Kunac rođen je 1977. Tijekom gimnazijskih dana stvara i uči u KIT GRM-u (Kreativno istraživački tim Gradske radionice mladih). Osnivač je ritualnog teatra Menerik, a na MKFM-u završava više radionica dramskog i kreativnog pisanja. Studirao je filozofiju i kulturu religija pri Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu, ali krajem 90-ih postaje koordinator i voditelj programa Autonomne tvornice kulture (ATTACK), te suosnivač Festivala Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) 1998. godine. Nešto kasnije, 1999. godine zajedno s grupom mladih filmaša i aktivista osniva Fade in (Fantastično dobru instituciju). Kao producent i novinar Fade in-a realizirao je preko 150 angažiranih reportaža za HRT te brojne druge projekte.

Tijekom sljedećih godina realizira brojne kazališne i filmske projekte te radi kao profesionalni montažer u raznim studijima i na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. pokreće Pulsku filmsku tvornicu s ciljem poticanja razvitka filmske kulture, produkcije filmova te sustavne edukacije filmskih autora. Producent je četiri sezone TV emisije o građanskom odgoju i medijskoj pismenosti Medionauti (2016.-2019.) te dvije serije autorskih kratkih dokumentarnih filmova Istarske štorije (2017.-2021.). Unutar PFT-a vodio je više od 20 radionica i producirao preko stotinjak filmova.