25. Filmska revija mladeži u Klubu PFT-a

Pulska filmska tvornica u suradnji s Filmskom revijom mladeži i Four river film festivalom prikazat će pobjednike ovogodišnjih izdanja Festivala u dvije večeri. Prva će se večer održati u srijedu, 23. rujna, u Klubu Pulske filmske tvornice gdje će se prikazati pobjednici Filmske revije mladeži u četiri kategorije (animirani, dokumentarni, igrani i slobodni stil) te filmovi dobitnici nagrade grand prix, nagrade publike i nagrade žuta zastava. Druga će se večer održati 14. listopada o čemu će detaljne informacije biti objavljene prije samoga događaja. Svaka će večer trajati u prosjeku sat vremena i svi su filmovi kratkometražni.

 

Filmska revija mladeži nacionalna je revija srednjoškolskog filma čiji su organizatori Kinoklub Karlovac i Hrvatski filmski savez, a održava se u Karlovcu. U sklopu Revije održava se i međunarodna inačica Four River Film Festival, namijenjen također srednjoškolskom filmu. Festivali se održavaju dug niz godina i kao takvi su postali sinonim za filmsko stvaranje srednjoškolaca. Ovo nije prva suradnja PFT-a s Revijom i FRFF-om, a svako ovakvo prikazivanje srednjoškolskih filmskih ostvarenja izvrsna je prilika za sve mlade zaljubljenike u film iz područja Pule i okolice da se upoznaju s kratkometražnim filmom i domaćim festivalima posvećenim mladima.

 

Ulaz na projekciju je besplatan.

 

Program večeri:

 

 

Glavne nagrade:

 

Grand prix: The Quiet (10′, Australija)

Nagrada publike: Brod u boci (16” 18”, Hrvatska)

Žuta zastava: Between Doves (12′ 43”, Danska)

 

 

  1. Filmska revija mladeži

 

Paula Petković: S mamom u šetnji (animirani: 5′ 16”, Korčula)

Udruga Blank: Veselica za kraj (dokumentarni: 10′ 38”, Zagreb)

Udruga Blank: Prašina ispod kreveta (igrani: 12′ 10”, Zagreb)

Škola likovnih umjetnosti: Slušaj očima (slobodni stil: 4′ 1”, Split)

 

Trajanje: 71 minuta

 


 

Kako bi bili u skladu s mjerama opreza vezanim za COVID19, a imajući na umu zatvoreni prostor i kvadraturu istog, organizatori programa ograničili su broj ljudi na 15. Stoga se svi zainteresirani mole da se e-mailom jave na klub.pft@gmail.com kako bi najavili svoj dolazak.

 

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

 

Tekst: Dina Cvek