Priča o zagrebačkom noćnom životu u Klubu PFT-a

Izvor: CEFGI

 

 

Klub Pulske Filmske tvornice nastavlja programsku sezonu s dugometražnim igranim filmom „Zagrebački ekvinocij“ čiju režiju potpisuje mladi redatelj Svebor Mihael Jelić koji je ujedno i scenarist filma. Tema filma je noćni život grada Zagreba, a priču pričaju upravo mladi za mlade. Zanimljivo kod ovog projekta je, osim što je ekipa filma izuzetno mlada, što je film realiziran s gotovo nula kuna, a financije koje su imali na raspolaganju skupili su putem crowdfunding (Indiegogo) kampanje i iskoristili ih za, kako piše i u samom filmu, sendviče tijekom snimanja.

 

Projekcija će se održati u srijedu, 30. rujna, u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice, a nakon projekcije uslijedit će razgovor na temu filma sa samim autorom Sveborom koji će nam se javiti putem Zoom-a. Razgovor će moderirati voditeljica Kluba i promocije PFT-a, Dina Cvek.

 

O filmu:

 

Šest prijatelja organizira party uoči proljetne ravnodnevnice. Da bi party uspio, neophodne su im tri komponente: alkohol, trava i dobra glazba. Zato Kači i Mrva idu do Močvare po Miki Solusa i cugu, Blagi i Luna idu “riješit”, a Lena i Maša odlaze u legendarni stan u Kneza Borne 10 pripremiti sve za dolazak ekipe. Čuli su da je to stan koji je neki lik, kad je otišao iz države, ostavio mladima da se slobodno u njemu okupljaju i partijaju. Šestorki to zvuči predobro da bi bilo istinito… ali to ih ne sprječava da tu priliku iskoriste. Kako izgleda inače američki “party gone wrong” u kontekstu zagrebačke mladeži, i to one generacije vezane za trep glazbu, dok cijelu atmosferu noćnog života upotpunjuju High5, Krankšvester, Palac, Splinter Sven, Buntai, Lollobrigida, Mimi Mercedez…? Svi koji su noćni život provodili u Zagrebu prepoznat će kultne momente kao što su kupovanje cuge u Konzumu na Glavnom, cuganje na Opatovini, trčanje na noćne tramvaje, koncerte u Močvari, okupljanje kod Džamije… Dobra stara vremena kad Džamija nije bila “ošišana”, a Uber nije bio pod državnim regulacijama! A što kada na party dođu svi osim onih koji su pozvani, svi dileri su pali, nema se para za cugu, a u priču se još upletu i kontrolori ZET-a I policija…? (Izvor: kaptolcinema)

 

Film je nastao u produkciji CEFGI-ja (Camera eye FGI), kreativnoga kolektiva iz Zagreba. Glumačku postavu filma čine Lena Medar, Lana Bogović, Luna Pilić, Patrik Gregurec, Mislav Živković i Tin Blagojević, ali osim njih i gomile mladih statista, u Zagrebačkom ekvinociju glume i poznati glumci poput Ozrena Grabarića, Ksenije Marinković, Dade Ćosića, Gorana Grgića i Tomislava Ćurkovića.

 

Producenti: Ena Bašić, Elena Mikac, Ivori Sošić, Svebor Mihael Jelić

Direktor fotografije: Hrvoje Bazina

Montažeri: Adam Mišković, Karlo Oto Lekić, Laura Pascu, Svebor Mihael Jelić

Skladatelj: Juraj Valentić

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

 

Tekst: Dina Cvek