6. ŠAF – bizarni božićni omnibus

dsc_0029

Simpatični animirani omnibus „Post-božićne priče“pogledali smo premijerno na predstavljanju 6. Škole animiranog filma (ŠAF) na kojoj je sedam polaznika uspješno savladalo osnovne animacijske tehnike. Omnibus je realiziran animacijom kolaža, plastelina i crteža, a sastoji se od sedam kratkih autorskih priča polaznika koje obrađuju Božić na bizarni način kombinacijom različitih žanrova – fantastike, trilera i horrora. Uz to, svaki od njih ima upečatljivu poantu koja daje za razmišljanje…

 

dsc_0028

Polaznici, odnosno djeca iz viših razreda osnovnih škola, sami su napravili knjigu snimanja, odabirali tehnike izvedbe za pojedine scene i sinkronizirali. To su Karla Penić, Ian Petrović, Luka Ivančević, Petra Semolić, Filip Maršić, te Marco i Tedi Veličković. Za snimanje je bio zadužen Vanja Ujčić, a u cilju stjecanja znanja priključili su se još Lara Šebelja, Aurora Dobrić i Anđelo Semolić, učenici trećeg razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, koji bi se voljeli profesionalno baviti animacijom.

 

dsc_0001

U prepunom Klubu pogledali smo potom i fantastični animirani film o avanturama bake i unuka „Lažna stvarnost“ s 5. ŠAF-a te „U raljama života“ s 4. ŠAF-a, koji je na 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece dobio treću nagradu.

 

Školu animiranog filma financijski je podržao Hrvatski audiovizualni centar.

 

Ivana-Nataša Turković, odnosi s javnošću PFT-a