5. Production in i Škola animiranog filma na 8. PorečDox-u

Do petka, 19. listopada u 12 sati traju upisi u dvije besplatne vikend radionice Pulske filmske tvornice koje se održavaju u sklopu 8. PorečDoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma.

 

Production In – radionica namijenjena prije svega srednjoškolcima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Na ovoj intenzivnoj radionici, koja će se održati od 19. do 21. listopada, desetak će autora realizirati svoj film. Radionica se sastoji od tri dijela –  razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, a namijenjena je svim kreativnim snagama Poreštine – srednjoškolcima, muzičarima, likovnim umjetnicima, medijskim djelatnicima, glumcima, plesačima, putopiscima, skejterima i svima ostalima sa i bez prethodnog iskustva rada s kamerama i montažom, ali sa iskustvom stvaranja i realizacije ideje u bilo kojem mediju. Radionica počinje obaveznim sastankom u petak, 19. listopada u 15 sati.

PRIJAVE: http://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/prijava-na-5-production-in/

Broj mjesta ograničen je na 10 polaznika!

 

Škola animiranog filma namijenjena je osnovnoškolcima i svima koji vole animaciju. Počinje izradom fenakistoskopa, popularnog uređaja za animaciju slika. Putem njegove izrade polaznici će se upoznati s osnovama animacije te zajednički raditi na izradi scenarija i osmišljavanju priče. Nakon toga slijedi rad na knjizi snimanja sastavljenoj od osam skica, napisanih dijaloga i prijedloga za zvukove u filmu. Polaznici će moći svoj segment priče realizirati u obliku brojnih crteža ili putem stop frame animacije koja uključuje izradu samostojeće scenografije i likova. Slijedi snimanje crteža, stop frame animiranje, sinhronizacija, montaža te konačno – projekcija animiranog filma na zatvaranju festivala. Ova mala Škola animiranog filma održat će se od 19. do 21. listopada, svakim danom od 17 do 20 sati.

PRIJAVE:   http://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/prijava-na-skolu-animiranog-filma/

Broj mjesta ograničen je na 15 polaznika!

 

Voditelji radionica su producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac, redatelj i scenarist Tomo Zidić, montažer i snimatelj Michele Bulešić, redateljica i montažerka Dorotea Cerin te izvršna producentica i redateljica Sanda Letonja-Marjanović.

 

Organizatori radionica su Pučko otvoreno učilište Poreč, 8. PorečDox i Pulska filmska tvornica.

 

Školu animiranog filma i 5. Production in financijski je podržao Hrvatski audiovizualni centar.

 

Radionice u realizirane u suradnji s Istarskom kulturnom agencijom – Agenzia culturale Istriana IKA)