Dario Juričan: Gazda

Ovog četvrtka, 18. listopada u 20 sat u Klubu Pulske filmske tvornice na programu je dokumentarac Gazda redatelja i producenta Darija Juričana. Tri godine trajalo je istraživanje i snimanje ovog filma koji zorno prikazano bujanje Agrokora i povezanost Ivice Todorića s bankarskim i političkim krugovima. Proces stvaranja filma putem videoveze predstaviti će sam autor, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Ulaz je slobodan.

 

 

Ljudevit Juričan, autorov otac, 40 je godina radio u Konzumu. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem. Srednju školu obojica su završili u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976. – Ivica Todorić kćer Ivu, a Ljudevit Juričan sina Daria. Dario je želio napraviti intervju s očevim poslodavcem, ali on to nije htio, pa je Dario odlučio sam saznati odgovore na pitanja koja su ga zanimala…

 

 

Dario Juričan:Gazda

Hrvatska, 2016., 80′

Scenarij: Zvonimir Tivon

Kamera: Zvonimir Tivon, Dario Juričan, Marko Lukini, M. B., M. J.

Montaža: Sandra Mitić

Oblikovanje zvuka: Tihomir Vrbanec

Producent: Dario Juričan

Produkcija: Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo (HRCIN)

Koprodukcija: Blank

 

 

Dario Juričan rođen je 1976. u Zagrebu. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu komparativnu književnost i germanistiku. Na London Film Academy završio Filmmaking. Radi kao redatelj i producent u Blank_filmskom inkubatoru, www.blankzg.hr.

Pokretač filmskih magazina Filmonaut i Point Blank. Sudjelovao na Berlinale Talent Campusu. S filmom Imaš ti neku priču bio u konkurenciji Locarno film festivala, 2012. Nagrađen za najbolji scenarij za film I,J,K,L na Danima hrvatskog filma, 2012. Nakon filma Gazda, 2018. režira i producira nastavak filma Gazda:početak.

 

https://vimeo.com/ondemand/gazda

 

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.