6. Medionauti o brizi za okoliš

6. MEDIONAUTI

 

O brizi za okoliš općenito i istraživanju i iskorištavanju ugljikovodika specifično bavi se šesta emisija o građanskom odgoju i medijskoj pismenosti Medionauti, koja će na TV Novi Pula biti emitirana ove subote, 03. studenog, s početkom u 19 sati (repriza 04. studenog u 14.20 sati). Putem istraživanja, ankete s građanima, intervjua sa stručnjacima i analize medija učenici pulske Gimnazije su se potrudili pružiti cjeloviti pregled slučaja koji je podigao na noge ne samo građane Hrvatske nego i one susjednih zemalja, posebice Italije i Slovenije.

 

Emisija u trajanju od 45 minuta rađena je u suradnji s pulskom Gimnazijom, u čijoj je knjižnici snimljena. Ona je rezultat edukacijskog procesa kojega se prati kamerama, a koncipirana je tako da srednjoškolci sami osmišljavaju sadržaj te pod stručnim vodstvom sudjeluju u njezinoj izradi (čak i kao glumci, montažeri ili asistenti tona). Cilj projekta je upoznati mlade s pozitivnim i negativnim stranama medija, potaknuti ih na kritičko promišljanje i analizu te u ih naučiti proizvodnji medijskog sadržaja.

 

Uredničko-redateljski tim emisije čine Ivan Dobran, Tanja Carić i Marko Zdravković-Kunac, špice je izradio Draško Ivezić, dok glazbu potpisuje Velimir Todorović. Partneri novog projekta Pulske filmske tvornice su Medvid Produkcija d.o.o., Društvo Naša djeca Pazin, Centar za građanske inicijative Poreč, Alfa Albona Labin, Gimnazija Pula, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin te Srednja škola „Mate Balota“ Poreč. Projekt financijski pomažu Agencija za elektroničke medije i Hrvatski audiovizualni centar.

 

Ivana-Nataša Turković, voditeljica odnosa s javnošću Pulske filmske tvornice