Afterparty uz animirane filmove po odabiru Chintis Lundgren

loveandvehicles

Projekcijom kratkih umjetničkih animiranih filmova po odabiru estonske animatorice Chintis Lundgren, u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga se četvrtka, 17. travnja, pridružujemo prezentaciji odsjeka za animirani film Zadruge Praksa Adriatic Animationa u Kinu Valli, gdje će u 19 sati biti održana premijera animiranih filmova „Love and Vehicles“ (Ljubav i vozila) Draška Ivezića i „Sestre“ Lee Vidaković. Po završetku projekcije preselit ćemo se u Klub PFT-a na domjenak i drugi dio programa, koji će početi u 20.30 sati.

Animirani film „Ljubav i vozila“ (14’5”) Draška Ivezića istražuje apsurdne ljubavne odnose u žurnom sladostrasnom modernom svijetu, a nastao je u koprodukciji Ustanove Zagreb film, danskog instituta The Animation Workshop i pulske Zadruge Praksa. Film je razvijan u suradnji i pod supervizijom znamenitog estonskog autora Priita Parna. Ujedno, on je prvi završeni proizvod nove kreativne platforme pod nazivom Zadruga Praksa Adriatic Animation.

Diplomski rad „Sestre“ Lee Vidaković (7’30”) animirani je triptih koji pobuđuje atmosferu starih flamanskih slika u kojima su sestre uhvaćene u melankoliji koja proizlazi iz brige i tuge za onom koja nedostaje.

Na projekciji u Kinu Valli biti će prisutan autor Draško Ivezić, kompozitor Branko Radić i umjetnička savjetnica Chintis Lundgren.