Klubodrom: “Pijani od ljubavi” P. T. Andersona

Klubodrom Pulske filmske tvornice nastavlja s besplatnim filmskim projekcijama, a ovog će četvrtka, 08. lipnja, na programu biti neobična i dirljiva romantična komedija-drama Paula Thomasa Andersona „Pijani od ljubavi“ (Punch-drunk Love, 2002.) s Adamom Sandlerom, Emily Watson, Philipom Seymourom Hoffmanom, Luis Guzmán i Mary Lynn Rajskub u glavnim ulogama. Večer koju će voditi Ivana-Nataša Turković počet će u 20.30 sati.

 

Junak filma američkog redatelja s nizom uspješnica (Kralj pornića, Magnolija, Bit će krvi…) je Barry Egan – čudan, nesiguran, depresivan i asocijalan vlasnik malog poduzeća. Njegovih tiranski nastrojenih sedam sestara ismijavaju ga i emotivno zlostavljaju zbog osamljenog načina života i tjeskobnih i bijesnih ispada. Barry sakuplja besplatne zračne milje koje dobiva kupovinom pudinga, a istovremeno se pokušava otarasiti ucjene hot-linea i započeti romansu sa sestrinom kolegicom.

 

Film je pohvaljen zbog neobičnosti, jedinstvenosti, humora i dirljivosti, kao i zbog izuzetne glume Adama Sandlera koji savršeno utjelovljuje lika na rubu živčanog sloma. Roger Ebert napisao je za Chicago Sun-Times: „Sandler, oslobođen lanaca formule, otkriva neočekivanu glumačku dubinu. Gledajući film može ga se zamisliti u ulogama Dennisa Hoppera. On ima tmurnost, opsesiju i snagu. Ne može zauvijek raditi one glupe komedije, za ne?“. „Pijani od ljubavi“ je donio Andersonu na Cannes Film Festivalu nagradu za najboljeg redatelja i nominaciju za Zlatnu palmu.

 

Sve novosti Kluba Pulske filmske tvornice moguće je pratiti na internetskoj stranici www.pulskafilmskatvornica.hr i Facebooku. Financijsku podršku pružaju mu Zaklada „Kultura nova“, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

PAUL THOMAS ANDERSON: PIJANI OD LJUBAVI (Punch-drunk Love), romantična komedija-drama, 2002., 95′, SAD

Producenti: JoAnne Sellar, Daniel Lupi, Paul Thomas Anderson

Scenarij: Paul Thomas Anderson

Glume: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman, Luis Guzmán, Mary Lynn Rajskub

Glazba: Jon Brion

Kamera: Robert Elswit

Montaža: Leslie Jones

Produkcijske kuće: Revolution Studios, New Line Cinema

 

Ivana-Nataša Turković, voditeljica Klubodroma PFT-a