Klubodrom: «Putevima vina» Miroslava Mirkovića uz degustaciju

Putevima vina

Nakon kratke pauze program Kluba Pulske filmske tvornice vraća se u subotu, 10. siječnja, u 19 sati kada će u sklopu prvog ovogodišnjeg Klubodroma biti prikazan prvi hrvatski vinski igrano-dokumentarni film «Putevima vina» u režiji Miroslava Mirkovića. Uz redatelja film će u Puli predstaviti i glumac Igor Galo koji je posebni gost istarskog segmenta filma.

Film «Putevima vina» rezultat je međunarodnih projekata Hrvatska vinarska priča 2008. i Vinska karta Hrvatske 2008.-2010. godine. Glavni junaci su Franjo Francem, priznati hrvatski enolog, i mlada vinska kraljica Nataša Puhelek koji su odlučili krenuti na dugi put kroz četiri godišnja doba po cijeloj Hrvatskoj. Njihova je zadaća provesti gledatelje kroz najpoznatije hrvatske vinske podrume i upoznati ih s tajnama stvaranja vina. U Istri su susreli i poznatog hrvatskog glumca Igora Galu koji je zajedno s enologom Francem putovao kroz «crvenu» Istru, zemlju malvazije, muškata i terana. Gledatelji će tako kroz raznolike vinarske priče imati priliku saznati što je to zapravo Hrvatska vinarska priča 2008., jer film «Putevima vina» prati sve faze nastajanja vina: od prvog pupa, rezidbe vinograda, zelene rezidbe, prvog grozda, berbe, kasne berbe, ledene berbe, mirovanja pa sve do pohranjivanja vina u podrum.

Nakon projekcije gosti Klubodroma moći će razgovarati s članovima ekipe o filmu, a uslijedit će druženje uz vođenu degustaciju kvalitetnih hrvatskih vina. Ulaz na program je besplatan.

Projekt je nastao pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i u realizaciji Mandrak produkcije iz Zagreba te koncerna Agrokor u ulozi strateškog partnera. Film je rađen u koprodukciji s tvrtkom Concept 90 Pty iz Pertha u Australiji.