Klubodrom: Stiff On The Road 2017.

Dijelom nagrađenih kratkometražnih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova s prošlogodišnjeg trećeg izdanja bit će predstavljen ovoga četvrtka, 20. travnja, u 20 sati Međunarodni studentski filmski festival, STIFF.

 

Klubodrom PFT-a po drugi će put ugostiti manifestaciju STIFF ON THE ROAD kojom se festival promovira, a na programu će biti poljski, mađarski, slovački, hrvatski, srpski i izraelski filmovi. Uz dva nagrađena filma – dokumentarno “Gnijezdo” Kristine Leidenfrostove i igrane “Amerike” Aleksandre Trepinske – publika će imati priliku vidjeti i četiri rada kojima je žiri dodijelio posebna priznanja u kategorijama igranog, dokumentarnog i animiranog filma: „Izlaz“ Anne Otlik, „Cvijeće“ Judite Gamulin, „Aljaska“ Ora Drorija i Yarina Kaplana, te „Pogledi zatvorenih očiju“ Dore Filipović.

 

Putem video skypea festival će predstaviti selektorice i urednice programa Maša Drndić i Sanja Marjanović. STIFF je prvi hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC) s ciljem predstavljanja najboljeg od svjetske studentske filmske produkcije. U protekle tri godine zaprimljeno je preko tri tisuće filmova iz cijelog svijeta, od čega je selektirano i prikazano više od 200 studentskih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova. Prijave za 4. STIFF, koji će biti održan u Rijeci od 19. do 22. listopada, traju do 20. travnja.

Moderatorica programa bit će Ivana-Nataša Turković.

 

PROGRAM PROJEKCIJE:

Aleksandra Terpińska: Amerika, igrani, 30’, Poljska, 2015.

Anna Ottlik: Izlaz, animirani, 6’, Mašarska, 2014.

Kristina Leidenfrostová: Gnijezdo, dokumentarni, 25’, Slovačka, 2015.

Judita Gamulin: Cvijeće, igrani, 19’, Hrvatska, 2015.

Or Drori i Yarin Kaplan: Aljaska, animirani, 7’, Izrael, 2015.

Dora Filipović: Pogledi zatvorenih očiju, dokumentarni, 16’, Srbija, 2015.

 

 

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada „Kultura nova“ i Hrvatski audiovizualni centar.

 

 

Ivana-Nataša Turković, voditeljica Klubodroma PFT-a