Mladi europski kratki film

Ovoga četvrtka, 23. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija sedam kratkih dokumentarnih, igranih i animiranih filmova mladih europskih autora. Ovaj impresivan kolaž života mladih pokazuje da neovisno o tome tko ste, odakle dolazite ili koja je vaša priča, postoji generacijska univerzalnost. Sve jači glasovi mladih traže da ih se čuje!

 

Prije projekcije filmove će najaviti voditelj Kluba PFT-a Marko Zdravković-Kunac, a poslije će kroz razgovor s publikom filmove analizirati te govoriti o produkcijskim i tematskim mogućnostima i potrebama izražavanja mladih kroz film.

 

 

Program

 

Soraya Milla: Exotique

igrani, Francuska, 2015., 18 min

Philomène voli Bastiena, dečka iz svojeg razreda. Ali zbog svoje kovrčave kose ne osjeća da ima alat za zavođenje kojim bi se mogla mjeriti s djevojkama s ravnom kosom.

 

 

Kate Dolan: Mala lutka

igrani, Irska, 2016., 12 min

Nakon slučajnog susreta u trgovini igračaka, Elenore i Alex odmah se povežu. Alex poziva svoju novu prijateljicu na grupni prespavanac.

 

 

Saskie Gubbels: Naomina tajna

dokumentarni film, Nizozemska, 2016., 16 min

Naomi, optimistična tinejdžerica koja vjerno posjećuje svoju majku koja živi na odjelu za psihičke bolesti, odluči po prvi put sa sobom povesti svoju najbolju prijateljicu.

 

 

Hrista Simeonova: Sin

igrani, Bugarska, 2015., 29 min

Django je jedanaestogodišnji ciganin koji sa svojom obitelji živi u napuštenoj prikolici u blizini željezničke pruge.

 

 

Farnoosh Samadi, Ali Asgari: Tišina

igrani, Italija, Francuska, 2016., 14 min

Fatma i njezina majka su kurdske izbjeglice u Italiji. Pri njihovoj posjeti liječniku, Fatma mora majci prevoditi ono što doktor kaže, ali ona šuti.

 

 

Fabio Palmieri: Nepravilan

dokumentarni film, Italija, 2015., 9 min

U izrazito hipnotičkoj pozadini tvornice, izbjeglica sažima globalnu imigrantsku krizu vlastitim bolnim riječima.

 

 

Karina Paciorkowska: Pretjeruješ

animirani, dokumentarni, Poljska, 2018., 4 min

Kakav je položaj žena u našoj suvremenoj stvarnosti? Film (nažalost) inspiriran svakodnevnim životom.

 

 

__

 

Program je realiziran unutar projekta Filmskog kluba mladih FeKaeM kojeg financijski podržava Istarska županija te u suradnji s filmskom edukacijskom platformom European Film Factory.

__

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar, Istarska županija i Zaklada Kultura nova.