Predstavljanje 2. Production In-a

Kasnim

Osam kratkometražnih igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova ostvarenih na 2. Production In-u, trodnevnom produkcijskom maratonu Pulske filmske tvornice, prikazat ćemo ovoga četvrtka, 11. lipnja, s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. To su igrani filmovi „Kasnim“ Luke Tominića, „The Scout“ Lare Popović, „Put na svetu planinu“ Sande Letonje-Marjanović, „Zloćo“ Drage Toromana i „Noćni leptir“ Davora Vukovića, eksperimentalni film „Human preselitev“ Josipa Pina Ivančića, fashion film „Joséphine“ Ivane Tomić i dokumentarni film „Kaj nam Veli Jože?“ Diega Menendeza.

 

„Kasnim“ Luke Tominića je priča o čovjeku koji panično žuri kako bi uspio obaviti neobični zadatak. U „The Scautu“ Lara Popović pripovijeda o vojniku izgubljenom u šumi, dok film Sande Letonje-Marjanović radnog naziva „Put na svetu planinu“ govori o putovanju i kvaliteti iskustva. Putovanje je i tema „Zloće“ Drage Toromana, filma o susretu duha prošlosti s današnjom djecom. „Noćni leptir“ Davora Vukovića obrađuje nemogućnost utjecanja na fatalističke poteze bliskih osoba, dok je „Human preselitev“ Josipa Pina Ivančića video performans koji tematizira takozvano humano preseljenje. „Joséphine“ Ivane Tomić je SF fashion film s autoričinim kreacijama smješten u Motovunu, a dokumentarac „Kaj nam Veli Jože?“ Diega Menendeza osobni osvrt na ovo i prošlogodišnje prvo izdanje festivala Dani Veloga Jože.

 

2. Production In je održan od 4. do 6. lipnja u Motovunu u sklopu festivala Dani Veloga Jože. Voditelji su bili redatelj i montažer Danilo Lola Ilić, snimatelj Marko Krnjajić te montažer i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac. Besplatna radionica zamišljena je kao mjesto na kojemu autori stavljaju na kušnju svoje umijeće i zbog toga su polaznici morali imati osnovno filmsko znanje i iskustvo. Maraton se sastojao od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže – svaki od kojih je trajao dvanaestak sati. Filmovi su premijerno prikazani u motovunskom Kinu Bauer posljednjeg dana festivala, odnosno prošle subote.

 

Održavanje 2. Production In-a Pulske filmske tvornice financijski su poduprli Zaklada Kultura Nova i Hrvatski audiovizualni centar, te Općina Motovun. Organizatori Dana Velog Jože su Općina Motovun, Turistička zajednica Motovun i Illustris-Travel Ltd.

 

Ulaz na program je slobodan!