Predstavljanje 3. Production In-a

Osam filmova ostvarenih na 3. Production In-u Pulske filmske tvornice bit će predstavljeno večeras u pazinskom Bunkeru s početkom u 21 sat. U sklopu ovoga maratona izrade filma namijenjenog mladima iznad 15 godina sa ili bez iskustva u izradi filma nastale su priče radnih naziva „Pazi se Pazine, jesen je iza ugla….“ Anđele Aničević, „Cirkus“ Ivana Fabrisa, „Gljive“ Luke Gjurića, „Štorija Mateta Istrijana“ Marine Jašić, „Ča se govori o jami?“ Berta Lušetića,“ Priče iz Bunkera“ Ane Mendica, „2 i 25“ Damjana Orepića i “Ruke” Antee Zelić.

 

produc-in

Treći trodnevni maraton izrade dokumentarnog filma održava se od 21. do 23. listopada u Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu, a cilj besplatne radionice je realizacija više kratkometražnih autorskih dokumentaraca na temu „Slike grada“. Vode ga producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, fotograf i snimatelj Borna Elwazir te montažer i snimatelj Martin Bastjanić.

 

Production In je zanimljiv i maštovit način proizvodnje kratkog filma “from script to screen”, ali i mjesto na kojemu autori stavljaju na kušnju svoje umijeće. Sastoji se od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja i montaže. Polaznici su svoj film razvijali putem individualnog mentorstva te na zajedničkim sastancima.

 

product-1

Prva dva izdanja radionice održana su na festivalu Dani Veloga Jože u Motovunu, gdje je realizirano ukupno 16 igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova.

 

Organizatori 3. Production In-a su Pučko otvoreno učilište i Pulska filmska tvornica, a financijski ga podupiru Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.