Projekcija i klupsko žiriranje najboljih filmova s 45. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

pokret

Jedanaest filmova s nedavno održane 45. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva koji su konkurirali za nagrade pogledat ćemo ovoga četvrtka, 5. prosinca, u Klubu Pulske filmske tvornice s početkom u 20 sati, a prisutni će ujedno moći sudjelovati u novom ocijenjivanju radova.

Za nagrade Kluba Pulske filmske tvornice – specijalnu diplomu te treće, drugo i prvo mjesto natječu se slijedeći filmovi: “inanibus” Jadranka Lopatića, “Snijeg u Splitu” Igora Jelinovića, “Ethan” Elvisa Lenića, “Pokret” Tamare Bilankov, “Vjetar puše kamo hoće” Filipa Mojzeša, “Park ljubavi” Lane Kosovac, “Pinokio” Tome Šimundže, “Tamo gdje živi Nada” Daria Bukovskog, “Iz košmara” Marka Majerskog, “Laminati” Ivane Rupić i “+topia” Petra Novaka. Njih je za vrijeme 45. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u uži krug uvrstio peteročlani žiri kojega su sačinjavali redatelji Igor Bezinović i Ana Hušman, redatelj i montažer Damir Čučić, dramaturginja Jasna Žmak  i direktorica fotografije Dinka Radonić.

Kako brojni ljubitelji filma nisu uspjeli pogledati sve filmske programe za vrijeme Revije održane od 22. do 24. studenog u Kinu Valli,  ovo je prilika da vide najbolje od onog što su samostalni autori, student akademija i članovi filmskih organizacija radili protekle godine.

Ujedno, bit će to prilika da se okušaju u ulozi žirija, glasaju za svoje favorite i usporede vlastiti stav sa stavom stručnog žirija Revije.

 

Program projekcije:

1. Jadranko Lopatić: inanibus, animirani, FKVK Zaprešić

2. Igor Jelinović: Snijeg u Splitu, igrani, Split

3. Elvis Lenić: Ethan, eksperimentalni, Šikuti Machine, Savičenta

4. Tamara Bilankov: Pokret, eksperimentalni, UMAS, Split

5. Filip Mojzeš: Vjetar puše kamo hoće, igrani, ADU Zagreb, Zagreb

6. Lana Kosovac: Park ljubavi, dokumentarni, ADU Zagreb, Zagreb

7. Toma Šimundža: Pinokio, eksperimentalni, UMAS, Split

8. Dario Bukovski: Tamo gdje živi Nada, dokumentarni, Zagreb

9. Marko Majerski: Iz košmara, igrani, Brojka produkcija/Kinoklub Zagreb, Zagreb

10. Ivana Rupić: Laminati, dokumentarni, Šibenik

11. Petar Novak: +topia, eksperimentalni, Kinoklub Zagreb, Zagreb