Predstavljeni filmovi u predprodukciji 11. škole filma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

U Klubu Pulske filmske tvornice prošlog su petka javno predstavljeni filmovi u predprodukciji, čije su ideje i scenariji razvijeni na jednoj od tri radionice 11. Škole filma – Radionici dokumentarnog filma Ines Pletikos, Radionici igranog filma Andreja Korovljeva i Radionici eksperimentalnog filma Damira Čučića. Nakon što su na radionici Marka Zdravkovića-Kunca uvježbali izlaganje, polaznici su predstavili svoje filmske projekte i tehničke i logističke potrebe koje imaju za njihovu realizaciju.

 

Evo ukratko o filmovima.

 

DOKUMENTARCI – Olivera Jović istražuje povijest nesuđenog pulskog bazena, Ivana Anić pratiti volontera udruge Naš san njihov osmijeh, a Sara Jurčić provjerava što se od želja petorice njezinih prijatelja zacrtanih prije pet godina do danas obistinilo. Marko Zdravković-Kunac nas upoznaje s beskućnicima koji žive u bunkeru nadomak pulskog groblja, dok Polona Blašković obrađuje temu nasilja nad ženama.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

IGRANI – Sanda Letonja-Marjanović prepričava dogodovštine dviju prijateljica koje rade kao čistačice u privatnim apartmanima, Lara Popović nadrealnu priču dva brata i njihovih obiteljskih trauma, Aleksandar Jovanović odnos usamljenog udovca i njegovog kućnog ljubimca, a Antonio Matijaš piscem u stvaralačkoj krizi. Naposljetku, Marko Korlević se bavi pričom o problematičnom i empatičnom mladiću koji otkriva obiteljske tajne.

 

EKSPERIMENTALNI – Tanja Nikolić namjerava realizirati eksperimentalni film o unutarnjim previranjima lika uz upotrebu tehnike animacije, dok će Sara Jurčić izraditi apstraktni film u kojemu će također koristiti crtež. Sanda Letonja-Marjanović i Silvio Belušić poigrat će se sa svojim dosadašnjim snimkama, a Marko Zdravković-Kunac sa snimkom jedne kazališne predstave. Ivana-Nataša Turković i Boris Vincek izrađuju eksperimentalni distopijski film na temelju tekstualnog predloška, dok će Josip Pino Ivančić raditi intervenciju na filmskom mediju.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA