Prezentacija 6. ŠAF-a

6-saf

U srijedu, 28. prosinca, u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice bit će predstavljena 6. Škola animiranog filma (ŠAF) na kojoj je sedam polaznika napravilo „Post-božićne priče“, desetominutni animirani omnibus realiziran animacijom kolaža, plastelina i crteža. On se sastoji od sedam kratkih priča koje obrađuju Božić na bizarni način kombinacijom različitih žanrova – fantastike, trilera i horrora.

 

„Ove godine ŠAF je bio intenzivni, a radili smo tri vikenda za redom. Svaki polaznik napravio je svoju autorsku priču koje su potom spojene u jednu cjelinu. Nakon toga djeca su sama napravila knjigu snimanja, odabirala tehnike izvedbe za pojedine scene i sinkronizirala. Rekla su da im je bilo teško održati koncentraciju četiri sata za redom, ali su bili jako motivirani i snagu su im davale kolege kao i njihova animacijska rješenja“, rekao je voditelj škole Marko Zdravković-Kunac.

 

Film su realizirali osnovnoškolci Karla Penić, Ian Petrović, Luka Ivančević, Petra Semolić, Filip Maršić, te Marco i Tedi Veličković. Za snimanje je bio zadužen Vanja Ujčić, a u cilju stjecanja znanja priključili su se još Lara Šebelja, Aurora Dobrić, Anđelo Semolić, učenici trećeg razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, koji bi se voljeli profesionalno baviti animacijom.

 

Uz „Post-božićne priče“ premijerno će biti prikazan i fantastični petominutni animirani film o avanturama bake i unuka „Lažna stvarnost“ s 5. ŠAF-a kojega su vodile Maja Prokl i Petra Gardijan. Prisutni će moći pogledati i animirani film „U raljama života“ s 4. ŠAF-a koji je na 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece dobio treću nagradu te izbor iz dosadašnje animirane produkcije pulskog ŠAF-a.

 

Školu animiranog filma financijski je podržao Hrvatski audiovizualni centar.

 

Ivana-Nataša Turković, odnosi s javnošću PFT-a