Prezentacija Video novinarstva – Radionice medijske pismenosti

Prezentacija rezultata radionice „Video novinarstvo – radionice medijske pismenosti“ udruga Pulska filmska tvornica i Metamedij bit će održana 07. prosinca u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc s početkom u 19 sati. Tom će prilikom biti prikazani svi realizirani video prilozi polaznika, a u javnoj diskusiji na temu „Mladi i mediji – od edukacije do produkcije“ sudjelovat će Boško Picula, Denis Mikolić i Stefani Veljak Gašparić, dok će moderatorica biti Tanja Carić.

 

video-novinarstvo3

Radionice su održane u listopadu i studenom 2016. u sklopu medijskih projekata Medionauti i Medijski kultivator PFT-a i Metamedija, a bile su namijenjene srednjoškolcima trećeg i četvrtog razreda pulske Gimnazije i Škole za primijenjene umjetnosti i dizajn.

 

Radionice su pohađala 33 polaznika i bile su podijeljene u tri ciklusa. U njihovu sklopu realizirani su novinarski video prilozi na teme „Beskućnici“, „Grafiti“, „Kriza medija“, „Društvene mreže“, „Govor mržnje u medijima“, „Mladi i politika“, „Kako odabrati pravi fakultet?“, „Društveno poduzetništvo“, „Neprofitni mediji“ i „Mladi i mediji“.

 

video-novinarstvo5

Projekt „Video novinarstvo – radionice medijske pismenosti“ ostvaren je uz podršku Grada Pule, Istarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Izvještaj s radionice možete pronaći na sljedećoj poveznici.

 

Maja Iskra, project assistant