Pridružite se snimanju Bajki svijeta 1. dana BalKANSKa!

U sklopu dvodnevnog gostovanja (utorak i srijeda, 15. i 16. rujna)  Međunarodnog Kansk Video Festivala u Dnevnom boravku DC-a Rojc prvog će dana nakon prijekcije koja počinje u 20 sati biti održan produkcijski dio projekta Bajke svijeta.

Pozivamo zainteresirane osobe da se priključe produkciji kao pripovjedači, savjetnici, glumci i lokalni menadžeri, pa čak i redatelji dijelova filma. Priča je ide ovako. Ivan Turist – koji je interpretirao skoro 60 karaktera u dosadašnjim serijama Bajki svijeta, kolekciji ekraniziranih verzija narodnih priča kontekstualno nadopunjenih video-monolozima umjetnika, osoba iz javnog života, kulturologa, povjesničara i ostalih građana – dolazi na odmor na Balkan. Druželjubivi i govorljivi građani pripovijedaju mu anegdote i narodne priče podneblja. Čarobne sile ne napuštaju Turista niti na ovom putovanju, pa se on počinje preobražavati u tek upoznate likove iz lokalnih priča. Iako to ne želi, Turist se poput nevjerojatnog duha počinje uvlačiti u svakidašnji život prolaznika na cesti.

Bajke svijeta snimane su dosada u zemljama nekadašnjeg SSSR-a. Projekt je usmjeren ka povezivanju država na globalnoj kulturnoj razini, bez uplitanja politike i s velikom dozom humora.

BalKANSK festivalom počinje nova sezona Klubodroma Pulske filmske tvornice, a u sklopu programa bit će održane projekcije i izložba festivaskih plakata.

ULAZ JE SLOBODAN!