ŠAF-ovcima 3. nagrada na 53. dječjoj reviji

ŠAF - 53. revija

 

Sa 53. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja je održana u Rijeci od 30. rujna do 03. listopada Škola animiranog filma Pulske filmske tvornice vratila se sa svojom prvom nagradom. Stručni žiri u sastavu Simon Bogojević Narath, Maja Flego, Boris Poljak, Aleš Suk i Slaven Zečević dodijelio je u kategoriji animiranog filma grupnom ostvarenju „U raljama  vremena“ treće mjesto za maštovitu naraciju i kreativno korištenje različitih animacijskih tehnika.

 

„U raljama vremena“ realizirali su 2014. na 4. ŠAF-u Max Šestan, Tedi i Marco Veličković, Dora Macuka, Juraj Topić, Jana Raguž, Marin Stepčić, Melisa Huskić, Elena Mirković, Mia Fable, Denis Hrgota i Toya Langedijk. Na reviji su konkurirala još dva animirana filma pulskog ŠAF-a – „Tegla“ Andree Biasola iz 2013. i grupni rad „Tajnica Ljubica“ iz 2014.

 

Reviju već više od pola stoljeća organizira Hrvatski filmski savez, a ove godine program je održan uz pomoć suorganizatora, Art-kina Croatia iz Rijeke. Dodijeljene su nagrade za najbolje animirane, dokumentarne i igrane filmove, TV reportaže, filmove u otvorenoj kategoriji i radioničke filmove s time da je uz profesionalni žiri najbolje sudionike u istim kategorijama nagradio i međunarodni dječji žiri. Na Reviji je u konkurenciji prikazano više od 90 ostvarenja.