Upisi u Školu animiranog filma

ŠAF-plakat

 

Škola animiranog filma Pulske filmske tvornice počet će s radom u ponedjeljak, 12. listopada, a održavat će se u Klubu Pulske filmske tvornice ponedjeljkom i petkom od 18 sati. Besplatna dvomjesečna edukacija namijenjena je djeci od petog do osmog razreda osnovne škole koja će pod vodstvom Maje Prokl i Petre Gardijan učiti osnovne animacijske tehnike te izraditi vlastiti film.

 

Putem animacija kockica, plastelina i kolaža polaznici će savladavati pojedinačne animacijske vježbe te se upoznati sa specifičnostima pojedinih materijala, njihovim mogućnostima kao i različitim animacijskim pristupima. Prethodno će izraditi klasični animacijski izum, fenakistoskop, zahvaljujući kojemu je na jednostavan način moguće objasniti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama, brzina pokreta…

 

Školu animiranog filma je dosad pohađalo 200-njak osnovnoškolaca. Zainteresirani se mogu prijaviti do 12. listopada na broj mobitela 099 863 17 27 ili mail pulskafilmskatvornica@gmail.com.