Svečana filmska večer u Kinu Valli

Pozivamo vas na svečanu projekciju filmova i dokumentarnih snimki nekadašnjih članova pulskog Foto-kino kluba „Jelen“, koja će biti održana u Kinu Valli ove subote, 06. svibnja, u 17 sati.

 

Projekcijom se obilježava kraj velikog i značajnog međuinstitucionalnog projekta udruge Pulske filmske tvornice, Povijesnog i pomorskog muzeja Istre-Museo storico e navale dell’Istria te Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a u sklopu kojega je prikupljena, stručno gpopisana i digitalizirana sve arhiva i građa nastala radom i djelovanjem FKK-a „Jelen“ te Međuklupskog i autorskog festivala amaterskog filma (MAFAF, 1965. – 1990.). Donacijom Pulske filmske tvornice PPMI-ju stvoren je temelj za formiranje buduće muzejske zbirke amaterskoga filmskoga stvaralaštva Istre.

 

Tijekom večeri bit će prikazani slijedeći filmovi:

 

 1. “Proljeće mladosti“ Branko Kosović, 7’
 2. „Potreba“ Dragutin Nikolić, 3’
 3. „Bunarina“ Tomo PL, 3’
 4. „Fudbal i parče perfekta“ Željko Duraković, 7’
 5. „U šumi“ Davor Miljan, 7’
 6. „Opća opasnost“ D. Kolić/D. Načinović, 3’
 7. „Fasade“ Josip Rif, 7’
 8. „Agonija smisla“ Rubi/Ploy, 4’
 9. „Konjsko meso“ M. Gunarić, 2’
 10. “Obala” Života Pajić 7’
 11. „Iluzija“ Oto Širec, 8’
 12. „San o djevojčici i jajetu“ Valter Aličajić, 10’

 

Filmovi i dokumentarne snimke bez zvučne trake bit će popraćeni živom glazbom za koju su zaduženi Nataša Dragun (flauta), Luka Vrbanec (saksofon), Anica Franjul (klavijature), Sandro Peročević (bas gitara) i Sebastian Stell (bubanj).

 

Večer će biti nastavljena prigodnim domjenkom u prostoru Zajednice tehničke kulture (ZTK) Grada Pule na Glavinićevom usponu 1, gdje je nekoć djelovao FKK „Jelen“ i počeo MAFAF.

 

Srdačni pozdrav!