Autori u gostima: Renata Šimić i Matej Đuzel

Izvor: Matej Đuzel / still iz filma

 

Nakon prošlotjedne projekcije filma Zagrebački ekvinocij i virtualnog druženja s redateljem filma, Sveborom Mihaelom Jelićem, Klub Pulske filmske tvornice program nastavlja s autorima u gostima. Riječ je o mladim filmašima iz Pule, Renati Šimić i Mateju Đuzelu, koji imaju pojedinačna i zajednička ostvarenja u području televizije i filma, a Klub PFT-a prikazat će tri projekata na kojima su radili zajedno – dva kratkometražna dokumentarna filma i jednu reportažu.

 

Projekcija i druženje s autorima održat će se u srijedu, 7. listopada, u 20h u Klubu Pulske filmske tvornice. Organizaciju potpisuje voditeljica Kluba i promocije PFT-a Dina Cvek, a razgovor će moderirati pulski kulturolog, predavač i performer, Igor Zenzerović.

 

Ulaz na projekciju je besplatan.Prikazat će se dokumentarni filmovi Petite Ballerine iz 2015. godine i Odjeci iz 2020. godine te reportaža o ližnjanskim kitesurferima iz 2018. godine. Program će sveukupno trajati sat i pol vremena.

 

 

O AUTORIMA:

 

Matej Đuzel

 

Rođen u Puli 1987. godine gdje završava osnovnu i srednju školu. Paralelno sa školom hobiji su mu fotografija, nogomet i pisanje. Matej odlučuje fakultetsko obrazovanje nastaviti u Zagrebu, a nakon diplomiranja na diplomskom studiju računovodstva i financija radi na filmskim festivalima gdje dolazi do novih kontakata i poziva da se priključi radu na Televiziji Student koja djeluje u sklopu Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Kroz godine rada na Televiziji prošao je sve filmske i TV forme, radio je kao urednik i redatelj emisije Alter Ego, a trenutno vodi vježbe snimanja i montaže za studente novinarstva. Osim toga, radi i kao glavni producent namjenskih filmova za klijente Fakulteta, vodi svoju tvrtku Adria Visio d.o.o. , te kao kreativni producent u udruzi PANK iz Pule. U budućnosti bi volio više režirati industrijske i dugometražne igrane filmove.

 

Renata Šimić

 

Rođena u Puli 1991. godine gdje završava Opću Gimnaziju. 2009. godine odlazi u Zagreb na studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Jedan semestar provodi u Gentu u Belgiji na Faculty of Political Science preko programa Erasmus Mundus – Basileus. Na početku diplomskog studija sudjeluje u pokretanju Televizije Student zajedno s kolegama i uz vodstvo profesorice i HRT-ove novinarke i urednice Tene Perišin i redatelja Igora Mirkovića. Kroz rad na TVS-u zaljubljuje se u snimanje i montažu. Urednica je nekoliko emisija na TV Studentu, videonovinarka i autorica mnogih reportaža te autorica nekoliko dokumentarnih filmova. 2015. godine stječe diplomu magistre novinarstva, a 2017. godine vraća se u Pulu gdje nastavlja s radom u medijima kao freelance videonovinarka. Krajem 2019. otvara obrt za video produkciju, edukaciju i promidžbu Flip Clip te je aktivna u Udruzi PANK kroz koju produbljuje svoje kreativne ambicije i društveno aktivno djelovanje.

 


 

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

 

Tekst: Dina Cvek