“U raljama vremena” na 6. VAFI-ju Junior

U raljama vremena.Still002

Animirani film “U raljama vremena” kojega su grupno realizirali polaznici prošlogodišnje 4. Škole animiranog filma (ŠAF) Pulske filmske tvornice uvršten je u konkurenciju 6. Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin (VAFI Junior) koji će se u organizaciji Filmskog-kreativnog studija VANIMA i u partnerstvu s Australijom održati od 21. do 26. travnja u Varaždinu.

 

Na ovogodišnje izdanje posvećeno stvaralaštvu do 18 godina primljeno je 96 filmova iz 25 zemalja, dok je prijavljenih bilo rekordnih 336 iz čak 42 zemlje. Uz filmove iz Hrvatske, Slovenije, Belgije, Tajvana i Hong-Konga po prvi puta će biti prikazani i filmovi djece i mladih animatora iz Gruzije, Armenije, Australije i Burkine Faso. Za selekciju filmova bili su zaduženi animator Vjekoslav Živković i novinar te filmski i strip kritičar Božidar Trkulja.

 

“U raljama vremena” će se natjecat u podkategoriji Midi (od 11 do 14 godina). Uz nju, sekciju Junior varaždinskog VAFI-ja sačinjavaju još podkategorije Mini (do 10 godina) i Maxi (od 15 do 18 godina).

 

Na prošlogodišnjem 4. ŠAF-u kojega su vodili Ivan Dobran i Maja Prokl realizirana su četiri grupna animirana filma („U raljama vremena“, „Tajnica Ljubica“, „Minecraft“ i „Dječak koji se stalno smijao“), a školu je do sada prošlo 200-njak osnovnoškolaca.