Upisi na Radionicu animiranog filma

 Radionica animiranog filma2

Radionica animiranog filma u organizaciji Pulske filmske tvornice počela je s upisima nove generacije mladih animatora, a dvomjesečna edukacija kreće u četvrtak, 26. ožujka, u 17.30 sati. Do sada je animacijsku edukaciju u Pulskoj filmskoj tvornici prošlo više od 200 osnovnoškolaca koji su kroz učenje i igru usvojili osnovne tehnike animacije – rad sa crtežom, plastelinom, lego kockicama i kolažem -, te se pobliže upoznali sa specifičnim metodama koje tvore čaroliju animacije.

 

Svi smo kao djeca maštom oživljavali nežive predmete. S druge strane, mnogobrojne kulture su kroz lutkarsko kazalište, pantomime ili, primjerice, teatar sjenki stoljećima stvarali priče putem animacije. Animirani filmovi, koji zahvaljujući tehnološkom napretku priče ovjekovječuju na filmskoj vrpci ili digitalnim medijima, samo su nastavak te tradicije. Navedena tehnološka komponenta zahtjeva i dodatno znanje, kao što su poznavanje fotografije, osvjetljenja, montaže i zvuka.

 

Na radionici djeca autorski rade u grupama na jednom animiranom filmu te pritom prolaze kroz sve temeljne vježbe filmske animacije – od jednostavnijih transformacija do naprednih ‘stop frame’ animacijskih tehnika. Za pohađanje radionice nije nužno nikakvo predznanje niti izraziti talent u crtanju. Dovoljna je dobra volja, dok će sve ostalo polaznici naučiti u hodu kroz individualni pristup s naglaskom na specifične interese djeteta.

 

Ovogodišnja Radionica animiranog filma održavat će se ponedjeljkom i četvrtkom od 17.30 do 19.30 sati u Klubu Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12, a vodit će ju dugogodišnja asistentica na Školi animiranog filma Maja Prokl. Za vrijeme proljetnih praznika, odnosno 30. ožujka i 02. travnja, trajat će po tri sata, dakle od 16.30 do 19.30 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti putem broja telefona 099 863 17 27 ili e-maila pmaja@live.com. Broj polaznika je ograničen na 20. Cijena radionice je 100 kuna mjesečno.