Večer glazbenih video spotova pulskih bendova i autora

UDAV-DDT

U Klubu Pulske filmske tvornice ovoga ćemo petka, 20. ožujka, ugostiti glazbenog novinara i urednika Davora Vukovića koji će počevši od 19 sati voditi večer posvećenu glazbenim video spotovima pulskih bendova i autora realiziranim tijekom posljednjih pet godina. Kao poznavatelj underground scene Vuković će odabrati spotove, predstaviti okolnosti njihovog nastanka te moderirati analizu i raspravu.

 

Kvalitetna produkcija glazbe i videa nije više ekskluzivna stvar. Zahvaljujući blagodatima interneta te pojavi raznih „igračaka“ poput iPhonea, GoPro kamera, dostupnijih DSLR fotoaparata i HD kamera „uradi sam“ scena počela je puniti svemrežje svojim uradcima. Tako je i tradicionalno bogata pulska underground scena u posljednjih tri do pet godina obogatila svoj portfolio mnogim glazbenim video spotovima neki od kojih su na razini kućnih videa, dok drugi djeluju „skupo“ i „profesionalno“.

 

Svi će glazbeni video spotovi biti prikazani preko youtubea s obzirom da su ostvareni upravo za takvo gledanje. Osim „uradi sam“ spotova pogledat ćemo i prokomentirat i one u režiji profesionalaca a u cilju povlačenja paralela i uočavanja eventualnih razlika u kvaliteti.

 

Za ovu priliku Vuković je odabrao video snimke pjesama Udava, D.J. And The Wootchyaka, Tutankhamon Space Machinea, Ostataka zvuka, Angera, Mortal Divinityja, Sakea, Faulta, ali i Goribora, Roberta Planta i mnogih drugih.

 

Davor Vuković je novinar Nocturne Magazinea, jednog od najčitanijih glazbenih portala u regiji, te jedan od urednika radio emisije o nezavisnoj glazbenoj sceni u regiji „Buka balkanika“.

 

Programu će uslijediti underground zabava uz DJ Presidenta kojom ćemo pozdraviti zimu i svečano dočekati prvi dan proljeća.

 

Ulaz na projekciju je slobodan!