Upisi u 10. Školu animiranog filma

 

Pulska filmska tvornica poziva osnovnoškolce na upis u besplatnu 10. Školu animiranog filma.

 

Škola animiranog filma počinje izradom prvih izuma – thaumatropa i fenakistoskopa putem kojih će polaznici usvojiti  osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama, brzina pokreta… Slijedi animacija kockica, plastelina i kolaža gdje polaznici stječu znanja o osnovnim pravilima fotografiranja za animaciju (fiksiranje fotoaparata, upotreba svjetla i dubinske oštrine), nakon čega počinju s najzahtjevnijom animacijom – animacijom crteža.

 

Radionica će se održavati kontinuirano tijekom studenog i prosinca i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19,30 sati u prostorijama Kluba Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12).

 

Zainteresirani učenici osnovnih škola odnosno njihovi roditelji djecu mogu prijaviti putem prijavnice koja se nalazi na https://bit.ly/3plAzKb do ponedjeljaka, 16. studenog 2020., a 10. Škola animiranog filma počinje u utorak, 17. studenog u 17 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti slanjem e- maila na pulskafilmsktvornica@gmail.com ili telefonski na 0955581853

 

Radionice su financijski podržane od strane Grada Pule i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Voditelji radionice

 

Marko Zdravković-Kunac

Studirao je filozofiju i kulturu religija pri Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu. Kasnih 90′ koordinira i vodi programe Autonomne tvornice kulture Attack, osniva Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) te je jedan od osnivača i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije – Fade In. Radio je kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. je osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je do sada vodio više od 30 radionica i producirao preko stotinjak filmova.

 

Deborah Trusgnach

Voditeljica likovnog odjela Gradske Radionice Pula. Sudjelovala i samostalno realizirala brojne murale u Puli i šire (Tržnica, Rotonda,…). Vodila je likovne radionice za djecu i odrasle te ilustrirala edukativne slikovnice i didaktičke priručnike. Autorica je kratkih eksperimentalnih i edukativnih filmova.